Reservation
Brinkstraat 85, Assen (+31) 0592 312 023

Watte doen in de Regio?

Wildlands Emmen

Op steenworpafstand van het hotel vindt u Wildlands Adventure Zoo, een avonturenpark met dieren uit diverse werelddelen. Het park is opgedeeld in de jungle JUNGOLA, het poolgebied NORTICA en de savanne SERENGA.
In tegenstelling tot veel andere parken met een zoölogisch thema, die een geografische indeling hanteren, is WILDLANDS ingedeeld naar klimaatzones. Het park bestaat uit in totaal zes ‘themawerelden’, waarvan drie klimaatwerelden. Gasten betreden het park via het Atlas Theater. Dit 15.000 m2 grote en 32 meter hoge complex omvat onder meer congreszalen, horeca en een theatercomplex.

Meer informatie


GEVANGENISMUSEUM VEENHUIZEN

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal.
Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu.
Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn.

Meer informatie


VEENPARK BARGER-COMPASCUUM

Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. Met 160 hectare is dit het grootstemuseum van Nederland. Regen? Met een paraplu loop je naar elk gebouw, er is binnen veel te zien.

Meer informatie


MUSEUMDORP ORVELTE

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland.
De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer.
En je voelt het direct “in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt”.

Meer informatie


HUNEBEDCENTRUM BORGER

In het nieuwe Hunebedcentrum in Borger, gelegen naast het grootste hunebed van Nederland, wordt op een verrassende wijze het leven van de Hunebedbouwers neergezet. Door middel van een spectaculaire film en een bijzondere tentoonstelling wordt ingegaan op de vele mysteries die rondom de hunebedden bestaan.

Meer informatie


DRENTS MUSEUM IN ASSEN

Het Drents museum is vanaf 17 november weer geopend en totaal vernieuwd en nog groter geworden. Het museum beschikt nu over 4.600 vierkante meter fascinerende archeologie, toonaangevende hedendaagse realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935. Met nieuwe tentoonstelling zoals de gouden eeuw van China, vikingen en de Sovjet Mythe.

Meer informatie


KLOOSTER TER APEL

Klooster Ter Apel Anno 1465 ligt in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug langs de eeuwenoude handelsroute van D-Münster i/W naar Groningen-Stad. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Hoewel accenten zijn verlegd, is Klooster Ter Apel tot op de dag van vandaag een ontmoetingsplaats gebleven. Voor kunst- en cultuurliefhebbers vanwege de oude en nieuwe architectuur, de permanente en wisselende exposities.

Meer informatie


MUSEUMSPOORLIJN S•T•A•R

De Museumspoorlijn S•T•A•R rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein tussen Veendam en Musselkanaal. Deze verbinding werd tot in de tachtiger jaren door de NS gebruikt. Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de Veenkoloniën van Oost-Groningen. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. Een unieke lijn met veel kunstwerken over de vele wijken en kanalen.

Meer informatie


BOOMKROONPAD IN DROUWEN

Rondom Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen.
Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Het Boomkroonpad is ook startpunt van schitterende boswandelingen door boswachterij Gieten-Borger. Folders met een beschrijving van wat je onderweg tegen kunt komen liggen klaar. Breng ook een bezoek aan Het Houtvester Kuhn Huis. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend.

Meer informatie


KABOUTERLAND IN EXLOO

Ga mee op avontuur, dolend door een geheimzinnig konijnenhol, kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot. Via een overdekt wandelpad loop je langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruïne. Kabouterland heeft volop speeltuin plezier zowel binnen als buiten. Gezellige terrassen en picknickplekken, neem ook een kijkje in onze onderaardse winkel.
Kom zelf maar eens kijken, je komt ogen tekort.

Meer informatie


TT CIRCUIt Assen

Het beroemde TT-Circuit Assen, ook wel het Circuit van Drenthe genoemd, is een circuit dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en het Brits kampioenschap Superbike. DE TT VAN ASSEN 27 T/M 29 JUNI 2013 De TT is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogst mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. De TT meemaken is een onvergetelijke ervaring, want het gaat veel verder dan de trainingen en/of de wedstrijden.
Het TT Festival, of ‘de Nacht van Assen’ zoals de TT Nacht in eerste instantie werd genoemd, heeft misschien wel een nog roemruchter verleden dan de TT races zelf. De nacht van de laatste vrijdag op zaterdag in juni en de woensdag- en donderdagavond zijn sfeervolle en passende avonden die onlosmakelijk verbonden zijn met één van de grootste sportevenementen van Nederland.

Meer informatie